Modevakschool Nobly-Nobly

Naailessen

Lijkt het u leuk om uw eigen kleding te maken of wilt u op een andere manier creatief aan de slag met stof? Kunt u al naaien, maar wilt u meer leren en vindt u het fijn om in groepsverband begeleiding te krijgen? Dan zijn de naailessen wat voor u.

Om deel te nemen aan de naailessen hoeft u geen ervaring te hebben. Zowel beginners als gevorderden zijn van harte welkom. De lesgroepen zijn gemixt, iedere leerling krijgt advies op maat. Naast het maken van kleding kunt u ook geholpen worden bij het maken van bijvoorbeeld tassen of kussens. De lessen, die 2 uur duren, worden gegeven in groepen van maximaal 5 à 6 leerlingen. Hierdoor is er voor iedereen voldoende tijd en aandacht.

Materialen
Voor het volgen van de naailes is het handig als je thuis een naaimachine hebt, maar het is niet noodzakelijk. In overleg kan er gebruik worden gemaakt van een aantal naaimachines die in het bezit zijn van de modevakschool.

Tijdens de lessen kun je gebruik maken van de aanwezige lockmachine. Voor het uitzoeken van patronen kun je zelfmaakmodebladen als de Knip en de Burda inkijken en de patronen daaruit gebruiken.
Verder kan er tegen een kleine vergoeding gebruik worden gemaakt van patroontekenpapier, vliseline en wat andere basisbenodigdheden.

Lesgeld
De kosten voor de naailes bedragen 9 euro per les. De betalingsperiode is een kwartaal. Stoppen kan aan het eind van deze periode. Instromen kan altijd, mits er genoeg ruimte is, dan wordt het lesgeld aangepast aan het aantal lessen.
Per kwartaal krijg je altijd één les meer dan je betaald. Hierdoor kun je een les verzuimen als je niet aanwezig kunt zijn.

Lestijden
Woensdagavond: 19.30 – 21.30 uur
Donderdagochtend:
09.00 – 11.00 uur
Donderdagavond: 20.00 – 22.00 uur

Tienernaailes
Speciaal voor meiden van 12-18 jaar is er een naailesgroep op donderdagavond. Deze lessen werken hetzelfde als de andere naailessen, met als verschil dat je met leeftijdsgenoten onder elkaar bent. Omdat deze lessen 1,5 uur duren in plaats van 2 uur zijn ze ook iets goedkoper. Het lesgeld voor deze lessen bedraagt 5 euro per les.
De les begint om 18.30 en is om 20.00 uur afgelopen.